Forgetting Sarah Marshall

Kollar på Forgetting Sarah Marshall medan regnet öser ner ute i 17 grader och bakpotatisen blir färdig i ugnen.
Älskar den filmen, skrattar högt för mig själv. Dem är på Hawai och när det regnar ute är det mysigt att ligga och kolla på något varmt och beachy: )


Paolo Roberto

Förra året fick jag Paolo Robertos kokbok av mina kompisar i födelsedagspresent, hans italienska recet brukar jag ofta använda mig av. Gjorde typ en potatis-zucchini-tomat gratäng med parmesan ost på och kycklingklubbor.




shirt

Hade på mig min herrskjorta jag köpt på second hand igår men insåg att den passar nog domi bättre! Tycker det är snyggt med längre o större skjortor alla boyfriendsskjortan men är den för stor och så ser det konstigt ut i armar och axlar, cant pull it off: )


Regn, Sol, Regn

Det är sol och regn varannan dag. Igår var det 20 grader och massa sol, jag ville gå utan jacka! Men nu regnar det igen.
Imorse ringde posten på, jag fick ett paket hemifrån:) Sedan kom en tjej och kollade på mitt rum och hon gillade det och ska antagligen ta det när jag flyttar ut! Bra, då får jag tillbaks min deposition.

Sjungande granne

Från mitt rum ser man rätt in till grannarna mittemot och idag började mannen i paret dagen med att sjunga ut riktigt högt! Haha, höll på att skratta på mig men hade fönsterluckorna öppna och dem såg mig, så det kunde jag ju inte! haha.
Nu har jag ätit min favorit pasta, Pasta Carbonara. Funderar på att göra lite chokladsås. Har dock ingen glass och idag är allt i närheten stängt.
Sitter och kollar på Scrubs, på behind the scenes och sånt, jag love love love scrubs! :)


converse

Som ni ser i ett av inläggen längre ner så funderar jag på att passa på när Nelly nu har fri frakt (tills imorgon) att beställa ett par converse. Men till våren är det faktiskt roligare med klackar och ballerinas! Men ska kolla om jag hittar något annat, finns ju tusen nyheter!
Baby är fina i sina blå: )


Vintage

Jag tycker det är så himla roligt att kolla in second hand affärer. Hemma brukar jag åka till Erikshjälpen varje vecka och hittar alltid något! Mycket roligare då plaggen är rätt unika, har hittat några gamla klänningar och skor som jag skulle tro är från 50-60 talet och av svensk design. Så jag gillar även att klicka runt på tradera och hitta gamla fina saker, även plåtburkar och gamla bokmärken. Kul att titta på italienska ebay med! Där shoppar folk flitigt!

Skulle ju kunna lägga ut några av mina favorit seconhand fynd! I närheten av där jag bor här i siena var det en liten mini market med gamla saker på söndagar. Det fanns äkta chanel, LV väskor, massa klänningar, espressokoppar och accesoarer! Jag hittade en äkta(enligt typ alla) litenliten LV väska och hör detta för 3 EURO! Det var två tanter som stod vid ett bås med en massa små väskor och dem hade nog ingen koll på vad det var för något. Happy i was.




Niente di che.

Jag har mest småätit hela dagen så känner för att gå ut och ta en promenad i regnet nu, känns lite konstigt att göra det själv en regnig lördag. Men jag har inte planerat att gå ut, Carmen är ute och Domi spelar poker med sina kompisar. Men tänk om dem släcker ner allt iomed earth hour mitt när jag är ute och går? Det skulle vara lite creepy för jag går mest omkring på smågränder. Men tror inte så många kommer släcka lamporna här, inte lika miljömedvetet här som hemma.


Regn

Nu ikväll har det börjat regna här. Jag och carmen har suttit inne nu och sjungt massa gamla sånger som vi gillade när vi var små, typ barbie girl och spice up your life. haha.


Give me five

Gillar domis tshirt och tshirtar med tryck till killar förövrigt!





hahaha fejk pose: )

Hittade snygga kill tees hos Forever21


zipper

Hittade denna Whyred klänning hos Nelly. Så jäkla fin.





Fri frakt har väl ingen missat att dem har nu.

samma klänning, different kändis














skjorta




Morgonpromenad på sienas gator

Följde med Domi ut, förut i morse, som skulle till sin praktik. Det var full rörelse ute, alla bilar som kommer och leverar färskvaror till affärerna, alla pensionärer ute på sina morgonbestyr och alla som ska till skolan. Massa sol ute och fågelkvitter,
det är vår!








Mjölkbilen.

They are all models

I ett av mina favorit program (det andra är the hills, haha) The City är ju typ alla modeller. Iaf Jay,Adam,Allie och den där tjejen som är ihop med jay´s band kompis!
Jag tyckte jag kände igen den blonda tjejen mycket (hon som sa till whit att jay alltid ljuger) och det är ju Jessica Hart, känd modell som bl.a varit på Vogue cover och är det inte hon som bär upp kläderna i vår H&M katalog?
Hon är förövrigt med i Tamarama´s (enda) video tillsammans med Jay´s ex, ja självklart är hon också känd modell Miranda Kerr. Jessica Hart är också australienare som alla andra i serien.



Från dagen nyinkommet på hms hemsida.

Här kan ni lyssna på hennes pojkväns och Jay´s band Tamarama och se att dem är med alla 4, låten är jättebra.


Oops

Skrev visst att dessa var Cheap Monday men dem är alltså från Vila och fortfarande jävligt snygga (från Nelly)



Fortfarande ingen frakt så 299 kronor bara, skulle vara typiskt mig att komma på att jag vill ha dem efter att den fria frakten är slut.

Saknar colle di val delsa

Åh vad jag längtar tillbaks till tiden jag var Aupair, bodde 20 minuter från Siena men det var så mysigt där med den lilla bäbisen och min egna lilla stuga på trädgården, tillgång till bil och domi och kompisar och familj som kom och hälsade på och vi åkte överallt.


Black or white?

Svarta är ju jäkligt snygga men dem vita är ju mer våriga och det blir inte lika hårt. Dessa hittade jag hos Nelly för 599 kr, det är ju ingen frakt där nu denna vecka så det vore ju bra att passa på nu!


Svarta eller vita?

High Heels i all sin ära

men det är jävligt skönt med ett par platta skor att byta med. Jag tycker det är rätt jobbigt att gå med höga skor hela dagen, på jobbet/ i skolan och så. Så nu när det är varmare kan ju ballerinerna åka på eller även conversen!
Jag har ett par låga lila men tyker det är så snyggt med dem låga vita och dem svarta!






 och så mina..

polkagris

Hittade en gammal polkagris här i lägenheten (från julpyntingen) och när man bor utomlands vörjar man gilla de svenska sakerna som inte går att hitta här tusen gånger mer. Polkagrisar har väl inte bästföredatum, bara socker ju. Gott, gott i gott gott.


Restaurangen doftar

Nu börjar det, som vanligt denna tid, dofta från den lilla familje restaurangen som ligger i samma hus. Jag ser deras fönster ifrån mitt och därifrån kommer dem goda dofterna! Det brukar lukta grillat men nu luktar det tomatpasta och jag blir redan sugen på lunch! Dem kan inte ha en fläkt för det luktar så mycket att det känns som om det står en pasta tallrik här bredvid! :)



Denna restaurang!

Elle Italia - Uk

Elle Mars April -09

Jennifer Aniston och Bianca Balti. Kul att se hur de olika länderna väljer att göra samma färgomslag.




buongiorno

Nu är det jättesoligt ute och 13 grader. Synd att solen inte kan leta sig ner till vår lägenhet, så att det blir direkt solljus inne. Det är byggt lite fyrkantigt och en hög byggnad framför så den orkar inte riktigt sig ner hit! Men när den står som högst kan man sola lite i fönstret:) Jag har fortfarande lite feber så blir nog inget solande ute (sitta på torget) idag.


take away brought home

Ringde och beställde kinamat, så kom dem utanför dörren med detta, Gott! Transporterat med liten vespa: )


Ballerinas

Byxorna jag tänkt beställa kostar lika mycket som dessa så fina mocka immiterade ballerinas med fransar (299)!
Så kanske att det blir dem istället



Nelly har ju fri frakt veckan ut så vill ju passa på!

Finns i rosa med.

Chanel

Klickar runt lite på Tradera. Ska själv lägga ut några plagg. Jag brukar alltid gå in där och kolla på LV och Chanelväskor.
Hittade flera Chanel som nu ligger på 8-900 kr!



Hittar massa LV och Chanel plånböcker med och annat fint. 

gifts

Gillar mina stövlar från Vagabond jag fått av min storebror faktiskt! Hittade även en paljettsjal jag fått frå min kompis: ) Skinn-leggingsen har jag fått från min lillebror och armbandet av domis syster. Hahaha köper jag inget själv.







Armbandet köpte hon när dem var på smekmånad i Sydafrika, det är gjort på strutsägg!

Populärt i Italien-tjejer

I Italien är det ju väldigt mycket klass. Man är väldigt mån om hur man ser ut. På söndagar tar man på sig finjackan och skorna och går söndagspromenaden, samma gata upp och ner!
Populärt för tjejerna är fortfarande Louis Vuitton, när man äte ute ser man det på var och varannan tjejs arm, oäkta eller ej, (dem flesta har konstigt nog äkta). Det är den väskan man ska ha:)
Just nu är LV Damier-mönstret populärt.
Denna fick D:s syster av sin fästman när dem skulle gifta sig och jag är VÄLDIGT avundsjuk! :)



Detta är min, Fejk för tusen spänn, jag var 16 och trodde den var äkta, haha.


Populärt i Italien-killar

Här i Italien är killarna väldigt medvetna om hur dem klär sig. För killar finns det mycket mode som följs flitigt.Det finns ett par skor som jag älskar för killar, Munich heter dem. Många av de killar jag känner äger dem, Min pojkvän har 5 par!  


Bil bil bil

När man är van med att ha bilen utanför huset och bara åka vart man vill är det lite ovanligt när jag kommer ner hit och som jag skrev innan inte ens kan använda cykel. Det finns ju så mycket fint runtomkring i Siena, massa mysiga småbyar utanför. Visst det går buss jätteofta överallt men det är smidigare att ta bilen och åka när man vill och vartsom. Bussarna går ju bara in till orterna. När jag var aupair så lånade jag och Domenico en av familjens bilar på helgerna och åkte till massa ställen. Men i Italien behöver man inte åka mer än 5-10 minuter så kommer man till nästa by och nästa sevärdhet, när man åker bil i sverige syns det ju kanppt på kartan när man kört ett par timmar. Här däremot tar det bara ett par timmar att korsa landet (från kust till kust)

Lite bilder från våra trips.










Daniela(vänster) kom och hälsade på och vi hade den roligaste veckan ever. Åkte till massa ställen med!

Blommor.

Jag skulle egentligen behöva gå till marknaden för jag behöver köpa olivolja(billigare där) och krukväxer! Min favorit hortensia helst. Har haft det här förut, de kostar halva priset av vad de gör hemma. Men jag åkte ju hem sedan och ingen kunde vattna den samt mina 10 petunier jag har på mitt fönsterbläck. Skulle vilja köpa med mig tulpaner med, Men det blir ju lite jobbigt att bära hem allt. Ah jag vill ha en bil! Eller en cykel iallfall,men det går ju inte använda här. Eller ingen gör det, det är kullersten, korrupt och bara upp-nedförsbackar,trångt och massa folk. Men en motorino(vespa) som många använder, det vore nog något!


Whiney Ports kollektion WhitneyEVE som jag tipsade om igår, har hortensia färger:)

sunny sunny!

Igår regnade det ju och åskade men idag är det riktigt soligt ute!
På onsdagar är det jämt en jättejätte stor marknad vid ett torg i närheten, folk kommer från byarna i närheten och man kan hitta allt från mat till 20 euros stävlar-köksredskap och kläder och smink. Jättefina kläder och massa underbara sjalar. Brukar vara 3 sjalar för 8 euro!
Carmen undrade om jag skulle följa med nu men jag måste plugga, får se kanske senare.

Regn och åska.

Nu regnar det och åskar. Måste ut och handla men har mitt paraply här som jag använde hela november och december förra året, då det regnade varje dag. Det är så roligt, så fort det regnar en droppe har man paraply här, även om det snöar! Slutar det att regna när man går tar paraplyet ner fortare än fast.
Dessa ska jag klicka hem, tror jag. Någon som har dem? eller andra cheap monday som vet om dem är normala i strl?
Fri frakt just nu så ville ju passa på, hos Nelly!


Men sen finns de ju så många snygga vårskor och toppar

Solglasögon

I Italien är det fullt okej att använda solglasögon året om, även om det är molnigt. Går man ut på morgonen så ser man att nästan ALLA har solglasögon på sig. Hemma är det ju inte lika okej att använda dem när det är molnigt...

Tittar runt på Nelly rätt mycket eftersom det är fri frakt nu! Har kommit in massa med nyheter så jag vill bara klicka hem tusen saker, have a look!


Whitneys blogg och kollektion

Idag är det ju inget avsnitt av The City (säs avslut) men hittade Whitneys blogg här! Där man även kan se plagg från hennes väldigt pastelliga och sockersöta kollektion Whitney Eve plusa massa privata foton på bl.a Jay!





yes im a the hills and city fan!


Paljetter

Jag älskar paljetter, har inget riktigt helt paljettplagg. Har en gammal ginatricot bolero och en sjal med paljetter på men vill ha ett plagg fyllt av det. Men det är mycke man vill ha:)



Denna playfulla klänningen är en Rachel Gilbert från Net-a-porter.com and i really like it! Fast skulle gillat den mer utan rösetterna.

Uteservering

Idag är det varmare och dem har börjat med uteserveringarna, i närheten av min lägenhet. Vissa fancy restauranger har haft uteservering länge. Detta är precis utanför min port, från förut när jag tog en promenad innan popcornen som jag nu känner att jag åt för mycket av, blä.


Mellis

Sitter och pluggar lite innan jag ska ta tag i lite hushållssysslor. Läser om bl.a tecknade serier, en bok som ingår i programmet Media och kommunikationsvetenskap. Kände mig lite frusen så gag gjorde en varma koppen som var medskickat i paketet från Sverige, så varmt och gott. Satte in en cornetto i ugnen med, har börjat gilla dem lite mer. Dock inte till frukost som alla italienare äter, usch för sött. Men det är ju det italienarna vill ha, sött på morgonen till kaffe.






 


Fri frakt hos nya Nelly!

Just nu är det fri frakt hos Nelly!  Dem firar premiären av nya nelly eller nåt.
 Om man ska köpa ett plagg för bara 100-200 kronor så tycker jag jämt det känns så onödigt och tråkigt att lägga 40-60 spänn på frakt så nu ska jag nog passa på att klicka hem något!

Gillar detta:

             



Endast plånboken och solglasögonen kostar äver 500 allt annat 2-300 kronor:) Mycket fint:

Sunny

Detta ser man från mitt fönster. Det är lite konstigt byggt, som fyra hus på en kulle som alla går ihop i varandra. Så det kommer in ljus men inte solstrålar i sovrummet:( Ser ni hur dem hänger ut tvätten?.


Zlatan

Eller Ibra och Ibracadabra som han kallas här är ju alla interfans idol. Han är extremt stor här och igår gjorde han 2 mål vilket ledde till att han (på delad plats) leder skytteligan i serie A.

Jag har sett Zlatan en gång här i Siena:) Han skulle spela match och vi stod utanför lagets hotell (det låg nästan utanför min gamla lägenhet) så efter en halvtimma kom han ut, stor och lååång med en blå sjal runt halsen. Jag ville nästan ropa, heej jag är svensk! För jag var nog den enda det, tjej med för den delen. haha.

Till ett par Christian Louboutin






Plagg från bl.a Topshop och Net-a-porter som jag inte skulle tacka nej till

Lätt lunch

Mmm, mamma hade skickat med Varma koppen! (och nudlar) En och en halv chokladkaka har vi redan ätit upp.
Domi har gått hem för Söndagsfotbollen. På söndagar stannar italien typ, alla (främst) män sitter hemma och kollar på alla fotbollsrapporter ifrån veckan samt dagens matcher. 
Det har blivit så kallt ute, efter stormen häromdagen är det bara kring 10 grader och iförrgår var det endast 3 grader!
Det är lite busväder här jämt i mars, vad jag har upplevt, när jag var aupair var det 25 grader och sol sen veckan efter snö och hagel! 


Paketet var här hela tiden!

Jag har ju skrivit att mina föräldrar har skickat ett postpaket till mig med bl.a min kameraladdare. Det brukar ta 2-3 dagar för sådana paket att komma fram. Carmen hade sett ett blått paket innanför portarna nere vid vår ingång och att en spank tjej i grannlägheten tittat på det. Så ja har plingat på flera gånger hos spanjorskerna utan svar men igår stötte jag på Jessica (min engelska kompis som bor med dem) och hon sa att det står ett paket i deras kök, vi gick och kollade och det var ju mitt!! hmm... spanjorskerna trodde väl att det var till deras hyresvärd, samma efternamn står på paketet (c/o )

Mycket lägligt hittade jag paketet efter att vi ätit middag, så det blev haribo nappar och marabou till det!


Vimmerbytidningen med:)

Jag Vogue




Haha Photofunia.com.


Luella


Siena

Tittade också runt lite på Flickrs hemsida och hittade massa fina bilder på Siena.  Jag bor 2 minuter från det där tornet, Torre del Mangia.


Hittade den här.

Färgglada clutches.

Kul att klicka runt på Net-a-porter, deras snygga plagg, väskor och skor med skyhöga priser. Men kul att bara titta lite.



Diane von Furstenberg

Såg jackan i The City och tycker mönstret är jättefint.



 

  

Så fina shorts. Och jackan har paljetter på sig, i like it!


Blåsigt!

Det blåser och är kallt, kring 8 grader vilket är väldigt lite för att vara Italien i mars. Tanten som bor mittemot har någon slags påse eller plastskynke som hänger utanför hennes fönster som vinden tagit tag i hela natten, varken jag, carmen eller domenico har kunnat sova bra p.g.a den, den har fladdrat och låtit. tanten som bor där kanske har dålig hörsel. Jaja den blåser väl bort snart då det i princip är storm ute.

Igår kväll kom domi med godis och choklad som jag var så sugen på:) Innan hade jag ingen choklad så jag var tvungen att ta grädde, socker och kakao och koka ihop något. Chokladsug ni vet.

Domi hade ingen praktik idag så jag var nere och köpte "frukost" i baren härutanför. Pariserbulle:) Dem äter ju bara söta saker på morgonen här. Jag har med mig lingongrova hemifrån:)



Vi kollade på massa bilder på lilla Shiva igår (min storebros valp), från hennes uppfödares blogg. Från när hon var nyfödd och så, lilla gosigumman.

åska igen

Nu åskar det och dundrar massa. Det åskar ett par gånger i veckan här ofta. Det regnar iallfall inte som sist.



lånad här.

Italienska konstiga tvprogram

Varje kväll går det ett par stora komedi program. Ibland är dem rätt underhållande men varenda gång är det med tjejer i bikini. Det finns en tävling varje år om vem som blir "le valine". dvs två tjejer som jämt är med  i ett visst program och dansar omkring i trosor som visar halva rumpan, är med i olika mediasammanhang och så.
Sen har vi ju vår Victoria Silvstedt som är med varje kväll i "snurra lyckohjulet". Hon dansar och de närfilmar när hon dansar till introt, man brukar ofta skymta en naken rumpa. Så nära filmar de, under klänningen. Hon flamsar väldigt och gör väl namnet för vad italienare har för fördomar om den svenska tjejen! Men det är inte så allvarligt, dem flesta skrattar åt henne och vet att det hela är en show! Men sådana danser,lättkläddhet och upptåg skulle inte visas i svensk television, thats for sure.


Vår nytt

Tittade runt lite på vårnyheter, "behöver" några toppar. Hittade massa nytt hos Nelly.
Jag börjar gilla mönster mer och mer, letar efter något djurmönstrat.



Top här.


Toscana

Jag glömde att packa ner min kameraladdare förra veckan innan jag åkte till Kastrup, mammaopappa har skickat ner den nu tillsammans med lite annat:)
Hittade ju mitt gamla minneskort till min förra mobil.






Vogue Covers



Lånad här.


Partylite

Har precis tänt massa ljus ifrån Partylite, som jag köpt av Louise. Mango och mandarin är den godaste doften:)
Jag väntar på att Domi ska komma. Jag har pluggat hela dagen så har inte varit ute någonting, var ute en sväng nyss och det var riktigt varmt! Kändes som en försommar kväll!
 Jag vet inte hur det kommer sig men så fort jag kommer hit gör jag som alla italienare och äter pasta till lunch, hemma äter jag mest potatis och något till lunch. Kanske för att Carmen står bredvid och lagar det varenda dag, det smittar av sig:) Jag fick till ett jättegott recept idag:
-Pasta
-Grädde
-Bacon tärningar
-Zucchini
-Som krydda Hollandäsåspulver
Skiva zucchinin sen stek den tillsätt sedan baconen, när de är färdiga tillsätt grädden som kokar på en sek, sedan häll i lite hollandäsåspulver (låter konstigt kanske men asgott) eller nån annan krydda, pasta krydda. Koka upp, Matigt och gott!

TIll gjorde jag skivade bagetter i ugn med smulad parmesan ost på och lite zucchini!


Paljetter.



Denna gillar jag mycket. Från Forever21.


Toscana

Hittade mitt mineskort till min gamla telefon, full med massa bilder.



Ballerinas.

Nu när det börjar bli varmt här vill jag hitta ett par nya ballerinaskor.


 





De gröna och de lila är ifrån Topshop, de andra två från Asos.


Onsdag

Nu har jag städat lägenheten, slängt in tvätt i maskinen. Jag  var tvungen att knäskura golvet då vår mopp fanns här innan vi flyttade in och ser sjaskig ut. Det är jättesoligt och det står att det ska bli 19 grader idag här i Siena.

Domi kom igår kväll till middagen så jag kollade aldrig på The city, lyckades inte övertala honom till att se de, haha. Så tänkte kolla på det innan jag börjar plugga.



gata.

Disney couture

Tingeling Från Kyssjohanna






Dem kommer ju i en sån fin påse med: )

SHIVA

ÅH vad jag saknar min storebrors lilla valp Shiva! Hon är en finsk lapphund på 4 månader. . Jag var hemma från att han fick henne och tills jag åkte nu förra veckan tillbaks till Italien, hon är med varje dag på vårat jobb. Hon är nog världens mest bestämda lilla valp. Hennes uppfödare har berättat att hon föddes först och sen dess skulle ha all uppmärksamhet, hon hette Diva från början. Hon är så söt gosi bosan.




mina sjalar

Innan jag åkte denna vända ner igen till Siena så fick jag en hel påse med sjalar från mormor men glömde dem!
Mamma och Pappa ska skicka ner ett paket till mig med lite svenska ätbara saker som man saknar (Marabou:P) redan, ska be dem skicka med sjalarna då. Snyggt, framflikat under skinnjackan. 


The city

Ikväll kommer ju The City ut, som vanligt på tisdagar. Dem har ju jämt en"Featured artist of the week" och ikväll är det vår Robyn!

Btw, jag älskar the hill soch the city! Och när jag var liten så älskade jag Robyn och fick en sån silverdunjacka när hon hade det i sin första video, haha.


Här kan man kolla avsnitten om det nu finns någon som missat det:)



Armbandsur


Hugo Boss.

18 grader och grillat.

Som jag skrivit innan så ligger det en jätteliten och mysig typisk italiensk familjerestaurang i samma bygnad som min lägenhet. Så vid den här tiden börjar dem laga lunchen och det doftar godare än godast, nu luktar det grillat igen. Jag är redan hungrig:)


Idag ska det bli 18 grader här enligt meterologerna. Carmen, min lägenhetskompis, kom ju tillbaks hit från Syditalien igår och hon berättade för mig att där var det 22 grader. Det är sommar för oss svenskar sa jag, hon skrattade och sa nej minst 30 är sommar här.





Castiglione della pescaia, utanför Grosseto. Hit åker många italienare för att fly värmen i städerna. Jag var i närheten på semester när jag var aupair med mamman o barnen, i Puntala.


Fönstret mittemot

Tittar man ut ifrån våra fönster ser man inte ut till gatan utan till en innergård kan man säga. Så man ser rätt in till dem som bor mittemot, när de har fönsterluckorna öppna. Våra blickar har mötts många gånger när man vädrar lakan eller nåt, awkward. När jag vaknade idag så såg jag att deras katt satt i fönstret, Utanför!  Okej exakt nu i skrivande stund skulle jag kolla om katten satt kvar men då stod killen som bor där med sin tjej (25-30) i fönstret och tittade rakt in på mig. HAHA. Hursom den lilla katten balanserar på fönsterbläcket och det ser så läskigt ut, han är så söt, han brukar alltid titta på carmen och mig!

(nu tittade han igen, går och stänger fönsterluckorna Nu, det är bara några meter till deras fönster too close)







Färgglatt

Det finns en del färger bland de mörka modet just nu iallfall. Hittade följade på den italienska sidan veraclasse.it 





Middag - zucchini fritti recept

Nu är Carmen tillbaka (hon jag delar min lägenhet med) från sitt Syditalien. Så vi har som vi brukar på kvällarna äta middag ihop. Fast vi lagar båda olika saker. Vi turas om , om de små 3 gasplattorna. Springer om vartannat, får vänta på att hennes pasta ska bli klar före jag kan använda stora plattan. hehe men det är så mysigt, så sätter vi på Mtv. Enda kanalen som inte dubbar (allt).

Till antipasto "förrätt" gjorde jag superenkla stekta zucchini skivor.
Häll 3 matskedar olivolja i en stekpanna
Häll i lite mindre än en tesked salt och 2 skivade vitlöksklyftor
Lägg i tunnt skivna zucchini bitar och låt det stekas bara några minuter.

Så gott och salt. (hittat receptet i Paolo Robertos kokbok Mina fastrars mat)



bild lånad här


Toscanska delikatesser!

När jag jobbade som Aupair på en liten gård här i närheten, (grannorten) så lagade alltid Maken i familjen massa små goda delikatesser. Han är tandläkare men hjläpte till på hans vänners fancy restaurang ibland. När jag hade varit hemma på Sverigebesök i en vecka möttes jag av detta när jag kom tillbaks! Och jag är så sugen på sådana där friterade zucchini blommor nu!



Mozarella, Salami, Parmaskinka och Bresaola fyllda med gräslök ricotta och filadefiaost!

New Arrivals

Klickade in på Cubus och gillade nästan alla deras nya arrivials, brukar inte gilla cubus så mycket annars. Tänkte gå ut här på stan och kolla om de italienska lågpris kedjorna fått in liknande kläder.

 





Det mesta under 300 kronor!


Måndag

Jag var ute förut och följde D en bit på vägen till hans praktik. Jag skulle handla också och det är är riktigt soligt och en massa folk som köper sin lunch i form av panino.
Nu lyssnar jag på Vinn Adams pengar på Mix megapol , på websidan. ska plugga.


Från mitt fönster.


Åska i Italien är inte som hemma.

Inatt när vi skulle sova började åskan mullra. Sedan började det blinka i hela rummet av blixtrar som följdes av riktiga dån. Sedan började det låta som bomber ute. Fönstrena skakade och allt annat i rummet, det lät extremt mycket. Ett riktigt spöregn kom ju med också, har nog aldrig hört värre åska.
Hemma när det åskar så mullrar det lite men här så är det ett riktigt oväder, staden ligger högt upp på flera kullar och består av höga stenlägenheter så de ekar mellan husen.
Tur att min lägenhetsdelare Carmen är nere i syditalien nu, hon är väldigt rädd för blixtrar o dunder. Och igår var t.o.m jag rädd som annars tycker denna åska är rätt mysig.


ballerinas

Idag när jag var ute i vårvärmen och med ballerinas på för första gången i år blev jag lite sugen på ett par nya:) Så fina dessa lila i mocka från Topshop, hittade också detta som jag skulle vilja bära till, också från Topshop. Och så något av Chanel halsbanden i inlägget under.










 

Armband från Disney Couture som finns hos KyssJohanna. (jag har det röda tingeling  som med skulle passa till).

Gwyneth for britsh Elle (2)

Här är Alexander Wang klänningen på Catwalken (se nedan). Den var nog mer svårburen än vad jag trodde. Vitt linne under iaf.


På landet, i toscana.

När jag jobbade som Aupair i Colle di Val D´elsa åt lilla Maddy så lånade jag och Domenico familjens bil jämt och körde omkring på landet. Jag skulle vilja hyra en bil och göra lite roadtrips.
Här i Toscana (hela italien) ligger ju byarna och städerna så tätt, då de finns mycket folk och liten yta, så man kan hitta massa olika byar var femte minut man kör typ:)







Chanel halsband




  

springy & turisty.

När D gick hem till sig gick jag runt lite och såg att de kommit en del turister nu.
Den riktiga turistsäsongen har inte dragit igång, då får man trängas bland stora guidade pensionär grupper.
Högljudda amerikanare eller Extremt tystlåtna japanare. 
Min gata ligger på samma gata som det väldigt berömda torget Piazza del Campo och den andra turistattraktionen domkyrkan Il Duomo. Så utanför min port brukar det stå flera par (detta är en romantisk stad dit många kärlekspar reser till) och tittar och försöker förstå hur de ska komma till dessa två turristattraktionerna så jag brukar bara säga upp till vänster and youll find it:)

Det var så pass varmt ute att jag kunde ha gammelmormors ballerinas utan att frysa det minsta, vår vår!


Söndag

Efter att jag och Domenico kollat på Elizabethtown och beställt hem kinamat så gick vi ut en sväng.

 
Denna bar är det osm jag brukar köpa frukost i!

Svar på frågor.

Jag har fått några frågor angående mig och Italien så jag svarar här.

När åkte du till Italien, Vad gjorde du? Jag åkte ner till Italien första gången i September 2006 med min bästa kompis. I tre månader läste vi en italienska-språk-kurs på en språkskola. VI åkte hem innan jul men jag träffade min pojkvän och åkte ner igen i mars 2007 och jobbade som Aupair till en liten plutt i närheten av siena.

Pluggar du på något universitet i Italien? Jag påbörjade 3 kurser på universitet på fakolteten Political Science. 2 kurser var på italienska och 1 på engelska.

talar du flytande italienska?  Jag kan inte ALLA och böjningar ord så då kan man väl inte prata flytande? Men jag kan det väl ganska bra nu, jag förstår det mesta!

Pluggar du eller jobbar du i Italien?  Jag läser en distanskurs här och ska söka jobb.

Ni som tänker på att åka ner till Italien och plugga som vi gjorde får gärna fråga på om ni undrar nåt:)


Varmt här i Toscana!

Jag har fönstrena helt öppet och fryser inte. Och i morse gick jag ut med sandaler (utan strumpbyxor) Wow! VÅR.
Men som sagt italienare klär inte av sig än och man vill ju inte sticka ut mer än vad man redan gör som främling. hehe:)

Så det blir inte klänning än!




tagen här

The City- Elle cover.

Haha detta cover som dem (Whitney) fixade i The city. Så fint!


Gwyneth for british elle

den klänningen hade jag inte tackat nej till. Alexander Wang.


"hittat" väskor och skor.

Innan jag kom tillbaks hit till Siena i måndags hade jag inte varit i min lägenhet sen innan jul. Så massa saker som jag lämnat kvar hade jag nästan glömt bort (inte lvn (fejk) såklart). Så att hitta allt är lite som att nyss ha shoppat :)









Lördag

Vaknade rätt sent idag. Brukar inte kunna sova länge än 7-8 men idag gjorde jag det. Jag gick ner till baren utanför lägenheten och handlade frukost till oss.
Vi har kollat på Mamma Mia, en av mina favoritfilmer men nu var den dubbad till italienska. Vad fult det är när dem dubbar allt, haha.
Dagens pasta var Carbonara och nu ska jag gå och handla lite gott till Melodifestivalen som jag tänkte kolla på Svt.se.


italiano

Förutom mina skor hittade jag även ett kort Daniela gett mig, från när italienarna var o hälsade på hemma i småland förra sommaren: )


converse in viola

Jag letade efter mina converse hemma i Sverige men hittade dem i min garderob här i Siena nu :)


hair cutting

Idag har jag klippt Ds hår, något jag inte skulle få göra igen efter att det blev lite väl kort för ett år sedan, haha. Men jag tog bara liiiite lite och det blev ju jättebra. Efter lunch kollade vi på Wedding Crashers, rolig! Tjejen i Notebook, Rachel Mcadams, är ju med och det är lite svårt att se henne i en annan roll än den från min favo-favorit film: )

Min lägenhetskompis, Carmen, åkte ner till sitt hem i södra Italien för helgen och D är ute och hämtar ut vinstpengar från internetpoker på posten så jag ska väl ta och tvätta och städa lite. Men först en promenad.

Vår

Det känns verkligen som vår här. Efter att ha gått ute i minusgrader i tre månader känns 16 grader nästan som sommar!
Lukten av grillat förstärker vårkänslan med, det ligger nämligen en liten restaurang i samma byggnad som min lägenhet och de luktar jämt gott därifrån. Idag grillar dem: )

Det känns som när man var yngre och kunde åka inlines första gången efter vinter. utan jacka.



 


Choklad från belgiskan.

 Alexandra, den belgiska tjejen som vi delade denna lägenhet med, stack hem för ett par veckor sen och när jag kom hit så såg jag att hon hade lämnat choklad, från hennes land, på mitt skrivbord! Så söt. Och så god. Jordgubb och Vanilj.


Bar-frukost alla italiana.

Frukosten ser ju lite annorlunda ut här. Våra ostsmörgåsar utbyts mot söta bakelser.
Precis nedanför min lägenhet finns en liten Bar som de kallas, jag var där imorse och köpte Cappuccino och en apelsinbakelse (ciambella) till D. Priserna är betydligt bättre än hemma på dessa ting, cappuccino 10 kronor och en bakelse 8 kronor. Själv har jag tagit med mig Lingongrova hemifrån:)





Carmen.

Igår var D hemma och kollade på Inter-manchester, årets enligt interister viktigaste match (som de dock förlorade 2-0) medan jag did some catching up med min roomie Carmen och italiensk tv. Lika många halvnakna tjejer fortfarande och Victoria Silvstedts rumpa i närbild (hon är typ co-värdinna i ett spelprogram)

Nu tänkte jag gå och köpa något jag längtat efter, salami och inlagda kronärtskockor.

Carmen bakar pepparkakor i julas.


Tillbaks i Italien.

Nu är jag tillbaka i min lägenhet i Siena. Har varit hemma i Sverige sedan den 15e december så det känns lite ovant.
Det är hela 16 grader här och en massa sol. Varmt enligt mig, men fortfarande vinter för italienarna kan man tro då de fortfarande bär dunjackor och halsduk(!)
                  
Jag åkte med SAS-kastrup till Bologna i måndags och på flygplasten i Bologna mötte Domenico mig : ) Vi satt där och väntade 5 timmar på bussen som gick till Siena. Köpte engelska skvallertidningar och flera paninos, tiden gick fort.
Väl i Siena så tog vi en taxi från stationen, en rallyförare kunde man tro, så de tog inte många minuter förrän vi var framme:)

RSS 2.0