belive. tingeling. snövit.

image22
Disney Couture by Kidada Jones

De 7 små dvärgarna, Askungens slott som ring, Snövits spegel, Tingeling....
     
http://kyssjohanna.jetshop.se/


godkväll

Idag var pappa och jag ute och gick i skogen.

Hoppade över en bäck. Såg en nyckelpiga. En stoooor tjäder flög ut framför oss. Alla sorters djurbajs. Miljontals myror som alla solade på en stock. Drack vatten ur bäcken. Åt en harsyra.

So vår?

 : )

men usch.

vädret är ju helt äckeljobbigt. ena dagen är det storm som blåser av tak sedan lite sol, i en timma eller så, sedan det allra allra vanligaste. precis vitt och grått ute av moln.

då föredrar jag x 100 massa snö och -20.

jaja what to do. move.

vill ni veta

Victoria Silvestedt är lite kändis i Italien. Och hon har hoppat in i liter shower. Och nu (eller i januari iaf) så är hon med i ett program, man kan väl likna det med bingolotto typ. Med dem där luckorna de vänder, ni vet. Hon står där, går fram och tillbaka och vänder på en lucka. haha, det ser så fånigt ut. Och i kort kort och högthögt klack och i djup djup urringing.

Och italienare tycker att vi är eaaaaaasy....

Hon är förresten med i samma útstyrslar jämt i de årliga julfilmerna. och hon pratar på italiano.


image19

Favorit!

Staden jag var aupair på, var väldigt liten. I Siena kommun, Men väldigt mysig och charmig. Många kände igen varandra och alla var jättetrevliga. Och i denna lilla stad fanns det inte mycket affärer alls. MEN det fanns två små väldigt speciella butiker. Dem låg inte långt ifrån varandra. Den ena var hälften häst shop och hälften kläder. Det var världens finaste klänningar, linnen, i jättefina tyger, annorlunda! jag köpte ett par Belstaff jeans där, som jag looove. Och så fick jag ett jättefint linne ifrån min aupair familj därifrån. Dyr affär men bellissimo.

På andra sidan gatan låg det en liknande butik men med fler klänningar och det fanns typ bara två saker av samma proddukt. Jag köpte min älskling klänning där! Faktiskt så kom aupairmamman hem med den från affären för att hon tyckte den var så fin och att jag skulle passa bra i den. Jag köpte den:) Och fick rabatt med, när jag körde ner med den, för att jag kände Kate som hon kände. Samma med den första affären, fick också där rabatt för att jag kände den dem kände. hehe. så funkar det där i small towns.

OCH nu har jag hittat skaparen av min klännings hemsida Manila Grace! Dem sa att hon gjort kläningen i typ 3 ex.
Kolla hennes kläder här, tryck på kollektion, hon är min favorit.
Och i den lilla orten såldes hennes kläder. Har inte hittat dem någon annan stans.

hon är på bilden där, mycket bella är hon med!

   image18


lägenhet i italien.

Jag har bott på fem ställen i Italien,
4 olika lägenheter i Siena.
Själv (med pojkvännen varannad dag typ) i en stuga på trädgården i min aupair familjs trädgård.i colle di val d'elsa.

Den senaste var typ vidrig, inte när jag tog den men kan ju säga att tjejerna där inte var av det renligaste laget. Och hyresvärden inte speciell trevlig alls, hon skrek på mig för hon trodde att jag gjorde nåt som fick hennes hundar att skälla utanför mitt fönster, hmm..

Den första óch andra lägenheten delade jag med min bästis Daniela.
I den första var hyresvärdinnan ocksåå lite speciell. Hon ansåg nog lägenheten mer som hennes hotell än våran privata lägenhet. Hon kom ca varje dag, hon sa att vi inte diskade bra och hon kom ovarnat på rundvisning när vi låg och sov. En gång låg vi i sängen och hon bara tände och öppnade, 

Den andra lägenheten vi hade var mysig. (jo den var kall, men det är bar nåt man får acceptera). Den var typ som en vindsvåning med träbjälkar och fyra små charmiga fönster ut mot en folktraffikerad gata. Första dagen dock, gick elern. Jag hade precis kommit ur duschen, vi gick till världens gulligaste gamla hyresvärd och bad om hjälp. Tillbaks kommer han med en riktigt snygg kille som bodde i samma lägenhet. Roligt första möte, där stod vi i mörkret, jag stod med droppande hår och nån lustig pyamas, haha. (killen blev senare en flirt till min vän)

Men min Favorit är den jag hade när jag åkte ner i oktober för att plugga på universitet, också den dyraste.
Jag sökte på hotell nu i Siena på google och fick fram "rent appartment" och jo där hittar jag min lägenhet!! Dem hyr ut den till travelers. Jag vill ha ha ha den, men den kostar flera tusenlappar i månaden. Jag försökte vinna på en trisslott förut för att kunna få den, 10 kronor i vinst. 25 kronor i lust för den andra lotten jag köpte.


speciell.

Fin klänning, älviska mönster! men haha, kolla närmare. jag vill ha den: )

image15 image16

Från asos, här.


Dialekter

Min pojkvän är ifrån södra Italien, mitt i klacken där. Och där pratar de ibland med varandrapå en dialekt som liknar ett annat språk än landets.

Det är inte samma skillnad småländska-skånska eller ens svenska-danska. what so ever.

När jag och min bästis träffade min boy och hans vänner så pratade dem stundvis på deras dialekt för att vi inte skulle förstå, precis som vi många gånger pratade svenska om dem framför dem. (nu efteråt vet jag vad de sa,hahaha)

Jag har börjat förstå lite, sammanhanget av en konv. iaf, såsom han förstår lite vad jag pratar om när jag ringer hem MEN jag skulle aldrig kunna prata sådär inte. Det låter som albanska eller nåt.

Självklart pratar de ju italienska där med, men dialekt pratar de med vänner, familj och med de äldre.
De äldre pratar oftare dialekt än riksspråket,har jag förstått, så de fick anstränga sig att prata vanlig italienska med mig. Och i städerna omkring pratade de tydligen inte alls samma dialekt, och förstod inte ens denna.

Lite intressant. Det är inte bara jag som är invandrare där som inte förstår, utan även italienare säger det.

Men deras italienska dialekt blir jättefin:)  







ändrat synsätt.

Sen jag bott i Italien (usch hatar och skriva det i passato form, jag ju ska bo där igen, blabla. :) ) så ser jag saker lite annorlunda. Det man är van med i Sverige ändras fort, lika fort som man blir van med det nya sättet. Anpassning. Så flera nya saker lägger jag märke till och tycker är konstigt när jag kommer hem igen.

Exempel, varför förlovar sig alla som är pyttesmå och känt varandra i ett par månader? Det har ju blivit som typ inget speciellt. Det betyder ju inte att man vill gifta sig precis.

Sen att jätteunga tjejer kan och får sova över varsom och hursomhelst. 
Tjejer i samma ålder där nere är barnsligare, det tycker jag bara är bra.


En tanke.

 

måste plugga men gör det inte bra.

Man kan Sloganize sitt namn.
Sökte Nathalie och fick  "swing your nathalie" hm..
Sökte Domenico och fick  "i wish i had a Domenico" och " My domenico and me." hahah
Sökte Daniela och fick  "daniela rocks" haha

hahah och min storebror Who wouldn't fight for johan?
och lillebror Oh my goddess, it's a Robin


hahah kul. zloganizer.

myr skrift.

Jag har tenta på fredag och läser en bok på 500 sidor, texten är HÄLFTEN så liten som vanligt, dom har alltså klämt in två sidor på en sida och jag läser därmed en bok på 1000 sidor.

Madde.

image13
Hur många bröllop och barndop har inte systrarna Bernadotte varit gudmödrar och brudtärnor till?
Men det är klart, att ha en prinsessa som gudmamma.
Men på alla bröllop? Känns ju inte som bruden står i centrum då precis med en kunglighet i följe.
(Å andra sidan betraktas väl den där umgängeskretsen som lite royal. )
Men det känns ju som om bruden står lite i skuggan och vem vill det på självast bröllopsdagen : )

Primavera.

När kommer Sex and the city filmen ut egentligen?!
Trailern.


Is supposed to be.

Jag och mamma har varit ute och gått i 2 timmar. Area Frescha.

Förövrigt pluggar jag inget vidare. Och i helgen hade min lillebror partaj. One of a kind. Det låg snus på mitt bord, tjejor kissade i trädgården och folk hånglade upp varandra i gästsängarna. haha.

Och Domenico har jag inte träffat sedan 17e januari, så jag har nog ringt honom ca 15 ggr denna helg. haha.

Melodifestvalen. Amys låt har jag iaf youtubat.

puss.


RSS 2.0