Italiens badmode, denna sommar.

Hela innerstaden är liten här och ser ut lite som gamla stan i Stockholm, väldigt trångt och backigt och kullersten, det går en sånhär lång, lång gata genom hela centrumet som ser ut så, på sidorna av gatan är det proppfyllt med små klädbutiker, och en massa fina skyltfönster, pizzerior take away och barer.

Just nu pryder bikinisar och badräkter mycket av dessa fönster!

Calzedonia, går ej att spara bilder från deras sida men kolla in. Och här finns de bästa yamamay. Tar några bilder från katalogen.
image90

image91

image92

    yamamay.

98 000 sjöar vs 8 sjöar.

I Sverige har vi ca 98 000 sjöar och i småland precis överallt så när det bara finns 8 här (jag hara bara besökt 1 av dem) blir det att man saknar vattnet jättemycket. Jämt när jag kommer hem till Sverige så även om jag bara varit borta några veckor så ser det så konstigt ut med en massa sjöar överallt! Min pojkvän och hans kompis som har varit med mig hemma och hälsat på tyckte det var helt galet mycket sjöar! De sa hela tiden, men kolla, kolla!! hahaha..

Men här är det ju jättefina stränder vid haven istället. Förra året var jag med min aupairfamilj (minus pappan) och bodde i deras lägenhet vid havet, det var så mysigt.

För oss som bor i sverige, och är vana att åka massa mil (vi i hultsfred typ 12 mil bara för att handla kläder) så känns det som man kommer hur långt som helst p åkartan här på nolltid. Inte många timmar till Slovenien t.ex, de flesta som studerade på min språkskola åkte buss eller tåg från Schweiz, ungern o.s.v.

Bilder från när vi var vid havet, Puntala. söta syskonen är!

 image87 image89

italienska turister.

Jag var ute och handlade förut och blev stoppad av en samling italienska äldra män med ett par damer i sällskap, du är från siena va, sa en man så högt så han väkte uppmärksamhet från alla på gatan. pinsamt. Nej det är jag inte, vilket han såklart vet, ingen är vit, ljusblond och blåögd original ursprung från siena. Det var konstigt, han var ju med sin fru och allt så det var ju inte det vanliga.. hmm.. sen sa han nej du ser ju faktiskt svensk ut, utan att jag sa vart jag kom ifrån. skumt.

Nu har jag bakat cupcakes, eller kladdkakemuffins som sjönk ihop. Ingredienserna är faktiskt olika här från hemma, min rumskompis tyckte inte jag kunde skylla på det. hehe.. Och att det såg väldigt lustigt ut med icing jag hade över, kristyren.. det blir mer som en hallongrotta.. haha..

Ikväll kommer nog domenico hit och då ska vi beställa hem pizza, eller kinamat. Har bara ätit pizza 1 gång sen jag kom ner denna gång, brava. :)

btw, fotbollssäsongen är slut, för serierna här. så tråkigt när de måste sitta helt bänkade framför tvn. Och frustrrat läsa tidningen dagen efter. jag älskar fotboll men till en viss grad. här är den graden stekhet.

image85


bellina.


mamma sydde om min studentklänning.. den var alldeles för vid innan. Och nu syr hon en annan åt mig:)


 

det regnar ute, och domenico har mitt paraply.. what to do.

När man tar en studentlägenhet här brukar det ofta finnas det mesta.. men jag tog med 2 kuddar iaf, det behövde jag inte, har hittat fem (1 meter långa ) kuddar nu.. och jag hade med lakan och sånt, men det finns hur mycket roliga och fina mönstrade sängkläder här som helst. Därför hade jag beställt 40 kg att ta med mig på planet.

image80  

dagens väder

23 grader, regnat och åska hänger i luften.

Condoleezza Rice.

bara av att ta en titt kan man se att USA:s utrikesminister är en riktigt kall stenhård kvinna.
Hon står bredvid våran statsminister och säger om irakkriget:

"Jag är säker på att det inte var något misstag att befria det irakiska folket från Saddam Hussein. De håller just nu på att bygga upp ett hederligt samhälle där de löser problem genom politik istället för våld eller förtryck. De har chansen att bygga upp ett hederligt samhälle och integreras i den internationella gemenskapen istället för att bli bannlysta som de var under Saddam Husseins tid på grund av det han gjorde. Nu har de möjligheten att bidra till balans i mellanöstern, som faktiskt behöver hederliga, demokratiska och toleranta stater. "

Inget misstag att befria folket, inget misstag att skicka ut killar som var väldigt unga i krig, många har stupat även lokalbefolkningar. De vill skapa ett hederligt samhälle, tyvärr miss rice amerikanare tycker jag inte har något att säga om ett hederligt samhälle. De har dödsstraff, får bära vapen, följer inte miljöregler. Ska dem vara några att lära ut. Och lösa problem genom politik istället för våld eller förtryck. Det var dagens dubbelmoral. Det är ju precis motsatsen till det de gör. Låt alla andra länder vara och undervisa ert folk lite. En femtedel av amerikanarna kan inte ens visa på en karta vart usa ligger.

Men ni kan ju bara kolla på Jerry springer och döm sen :).


Läste nu att kriget kostat 550 miljarder dollar. Pengar som kunde lagts till tredje världen. Nej det handlar om att vinna och överta, om att bli störst.


image77


the notebook.

Jag har inte sett den förrän nu. Det är min nya favorit film. Jag grät hela slutet. och mitten. hehe.
Den finaste kärleksberättelsen ever. Många har säkert sett den, men den uspelar sig på sent 40-tal 50 och nutid. Och alltid så ser det ju som roligast ut förr, alla kläder samhället , hur barnsliga alla är.

Sen efter filmen blir de ihop på riktigt, eller säkert under. Och vinner MTV:s best kissing awards och överraskar alla att det är tillsammans på riktigt, typ. kolla.


fruktkick.

Det roliga här i italien att de fortfarande har speceferiaffärer. kött affär, fiskaffär, frukthandel, bröd o.s.v (ja självklart också supermarkets). Jag och domi hittade en fruktaffär med jääätte billig frukt. 1 kg apelsiner 14 kr och ett paket jordgubbar 9 kronor.

daniela, samma man som hade den affär var signore "due cinquanta" !  Det är en man som har en annan fruktaffär nära skolan vi gick i, vi köpte bananer där varje morgon men då var han inte lika trevlig nu när jag var i en italienares sällskap, det är så här ibland. Dem är nog less på turister, hehe. bouono,

image76

VARMT.

För ca 1 vecka sedan hade jag skinnjacka jämt när jag gick ut. Nu vore det rent omöjligt, att värmen ska komma så intensivt. Det regnade ju här, konstant i en vecka typ. Så det blev verkligen after rain comes sunshine. Även om jag jämt sjöng till spice girls låt , eáfter sunshine comes rain? haha hmm.. Men här är ju alla hus så höga och gatorna så trånga så värmen trycker på. Det kommer nog åska. Förra året när jag jobbade som aupair här i närheten så när det väl kom åska ja då var det åska, smatter, dunder, dån och blixtrar. Det var så högt upp på en kulle, men lite läskigt när det smäller sådär.  




men imorgon säljer italiens motsvarande ica, conad, en stor fläkt för 100 kronor. bravo.


Har sex and the city - filmen premiär 30e maj i sverige med?! här har den det, men dock dubbad.. segt men bättre än inget.

Bäbis på Ebay.

Jag var hemma hos min pojkvän förut. Han delar lägenheten med 3 andra killar. Allihopa från södra Italien. Regionen Puglia. De delar en dialekt som inga andra italienare kan förstå. De kallar den dialekt men för dem flesta är det ju ett annat språk. De pratar såklart vanlig italienska annars men när de pratar om nåt speciellt roligt, skrattar som tusan och blarrar denna dialekten kan man ju undra... hehe.

Men jag och min kompis (har skrivit det tusen ggr men har en del nya läsare) när hon med bodde här pratade ju mycket saker på svenska när vi var med just dessa killar, Om dem. haha så kul när ingen förstår.

Hursomhelst jag var hemma hos min pojkv. och kollade på nyheterna, en tysk kvinna har lagt ut sin nyfödda bäbis på EBAY? what the hell. Det är så många lustiga saker nu i Europa mot barn. Men dem får sitt straff.


rosa.

Som mànga har sett sà àr det fri frakt frèn nelly.se idag! Sà jag klickade hem en body fòr 198 kronor och utan frakt blir det ju slutsumman, woho. Det àr ett av de skònaste plagg som finns typ att ha under jeans, slipper man tànka pè det dàr nàr man sàtter sig och bòjer sig ner med, haha.. Ròrmockare.

Och Robinpshyco (och killar) alla dina favorit màrken finns ocksè dàr :) hàr.

image72



goddag.

Varje onsdag har de en jättestor marknad här, med massa massa kläder för från 50 kronor och uppåt. Klänningar , massa grejer till hemmet, växter och frukt och mat. Tänkte ta en sväng dit nu.

Det är 30 grader och jag går ut i långbyxor, här tar man inte av sig så fort.. hade inte med mig några längre shorts heller..

Det är varmt hemma med va?

kram.


Put it on a t-shirt.

jag gillar muuuuch tshirtar med roliga tryck ju och budskap.. Forever21 har de tuffaste, tror jag.
image62   
 

och för killar:

image69      

Bello!!:)


I like ingredienser.

ihopvispade till sòta saker. Jag älskar att baka. Jag skulle ju baka cupcakes igèr men blev ju annat istàllet (làs frèn gèrdagen) :)

àr hos domi, fòr tillfàllet,  so vèra sista bokstaver i alfabetet ser ut like this pè italienska tangentbord : è à ò .

Men nu tànkte jag gòra ett fòrsòk iaf. Tittade runt lite fòr inspiration men kolla dessa, istàllet fòr wedding cake kolla vad gulligt dem har gjort hàr. (frèn bròllopstorget.se)

image61

dagens vàder

sol och 31 grader i skuggan.

tryckande vàrme, som kom fòr fort so lite fòr varmt.

kommer ni ihåg?...

Idag känns det lite som en sommarlovsmorgon, för jag har ingen skola eller inget jobb och så har sommaren precis kommit, 30 grader.

Så jag bara kom att tänka på sommarlovsmornarna när man var mindre och inte sommarjobbade. Då det var de bästa tvprogrammen/serierna i världen. MIRROR MIRROR, ett nutidsbarn kunde gå in i en spegel och kom till en plats från 1700-talet typ, det var så spännande. Och så var det en annan serie, med en kille som låg i koma men medan han var i koma var han i typ en annan värld där de inte fanns vuxna, de bodde i skogen och de var rövare och nåt..

Och innan det så den orangaktiga baskern, jag kommer inte på vad det hette.. Man kunde ringa in så fick man en såndär basker, svenskt program.. dem pratade om miljön massa och så, det var två killar, Hjälp mig! Dem hade tävlingar och massa det var så kul.

SEN! detta program kanske var året runt, det var på söndagarna iallafall, godis tror jag det hette. Tror det var henrik schyffert som höll det och han gav oss alla barn hemma i husen på tidiga söndagsmornar uppgifter, en var typ spring och hämta dammsugarn stäng på den i 10 sek.. hahah.. Jag, min storebror och min kusin gjorde kollade ofta på det hemma hos farmor och farfar. Så visade de massa massa goooodis:)

Sen på sommarlovet sprang man bara ut och lekte med alla grannbarn.. enkelt.



go morron babes.

(Jag har ingen skola denna vecka, what to do? Leka turist kanske. Gå igenom alla gator. Shoppa!
Jag somnade sent igår, som vanligt.. efter 01.. Men min pojkv. skulle jobba så jag gick som vanligt upp och gjorde ja kaffe och de och tänkte klart somna om. Men känner mig som en slashas och sova längre till 9 på en vardag. haha.  )


image58


glass och regnbågsströssel.

Jag skulle ju baka men min egna lilla cupcake domenico  kom om plingade på och hade varit och handlat. Och han hade hittat laktosfri glass!!! Jag har letat massa efter laktosfira podukter men typ bara hittat mjölk och grädde. Vad söt, så hade han köpt regnbågs strössel, som det heter här med. Så min första glass på 3 veckor, ca.
Han gick ut i köket sen kom in med denna!:)
Grazie amore.
image56image57


Det var buona.

Nu har jag ätit min pasta tallrik. Eftersom att jag inte har någon skola idag så tänkte jag baka och städa.
Allt fanns ju redan här i lägenheten, alla medel till att städa, när jag flyttade in eftersom att det bor en annan tjej här (Sara från norra Italien) och det vanliga medlet italienarna överförbrukar vid städning är KLORIN, alltid när de städas, på skolor, toaletter wherever så stinker det klorin. Det är mer så här, rädd för bakteriementalitet.
När jag och daniela hade vår första lägenhet här så flyttade det in ett par italienskor efter några veckor. När vi kom hem från skolan en dag stank hela lägenheten klorin. urk.

Och baka. Jag har gogglat massa Cupcakes, dem kan ju blir hur fina som helst. Så jag tänkte gå och köpa ingredienserna och hitta på nåt.

image52

tagit här.

byggt om lite.

Nu har jag fixat sidan lite, snodde bakgrunden någonstans på google :)

Detta hyreshus jag bor i, är byggt så att framsidan av huset ligger upp på en kulle och baksidan (där jag bor i) ligger nerför kullen, man kan undra hur de har byggde för mer än 600 år sedan. Så det blir liksom ett hål i mitten, en ruta, där dem har satt ihop lägenheterna, mitt fönster pekar ut mot denna inramade ruta. Där allt ljud och alla dofter samlas. Ljudet från ett par som alltid bråkar och skriker väldigt fula ord åt varandra, gråter och gormar. Och doften speciellt från restaurangen som ligger i samma hus, och från alla andra som lagar lunch. Och klirret i alla tallrikar. Här äter man alltid  sin lunch runt klockan 13, på siestan. Pasta.
Så jag ska inte avvika, ska gå och göra min dagens pasta tallrik nu,

Buon apetito.


Dagens väder.

Sol och 26 grader.


baby.

lovade daniela att uppdatera. Håller på att fixa ordning bloggsidan lite, tråkigt att skriva när den är ful.
Nu är jag iallafall back i Siena, pluggar och har hittat en jättefin lägenhet.

Men lilla daniela,amorina, vad söt du kan vara:)

puss.

RSS 2.0